Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
ser żółty 10 dag
jajko 2
pomidor 1
masło 1 łyżka
szczypiorek pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet ryżowy

Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu, lekko go rozgotowujemy, odcedzamy i studzimy. Myjemy i kroimy w plastry pomidora. Szczypior myjemy i siekamy. Ścieramy ser żółty. Jajka miksujemy z serem, przyprawiamy, dodajemy do ryżu i delikatnie mieszamy. Roztapiamy masło na patelni, wylewamy omlet. Na połowie omletu układamy pomidory. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż omlet się zetnie i lekko przyrumieni, składamy na pół przykrywając pomidory i jeszcze chwilę smażymy. Podajemy posypany szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak