Przepis i sposób przygotowania na: Omlet pszenno-kukurydziany na słodko
Kroki postępowania
W międzyczasie rozgrzać olej na niewielkiej patelni.
Odwrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć.
Podawać z dżemem.
jajko | 3 szt. |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
cukier | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 3-4 łyżki |
mąka kukurydziana | 3 łyżki |
sól | mała szczypta |
mleko | 100 ml |
dżem truskawkowy | |
olej | do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: