omlet po mojemu -japoński

omlet po mojemu -japoński

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • groszek konserwowy

    3 łyżki
  • cebula

    1 duża
  • marchew

    1 mała
  • koncentrat pomidorowy

    3 lyżki
  • pomidor

    1 mały
  • czosnek

    2 ząbki
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól do smaku

  • kolendra Prymat do smaku

  • olej do smażenia

  • ryż

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przeciskamy przez praskę czosnek. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju dodaj czosnek i pieprz i podsmażamy , następnie dodajemy koncentrat pomidorowy posiekana marchewkę ,groszek oraz pomidora oraz ugotowany ryż i mieszamy wszystko. Dusimy na wolnym ogniu aż marchew będzie miękka . Rozbijamy w misce dwa 3 jajka dodajemy 1 łyżkę mleka. Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnie i wbijamy jajka następnie smażymy aż omlet będzie gotowy. Następnie bierzemy talerz i przyglądamy od góry i obracamy omlet na druga stronę , nakładamy nasze nadzieje i zwijamy brzegi , na koniec posypujemy kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat