omlet owsiany

omlet owsiany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    4 łyżki
  • mąka razowa

    1 łyżka
  • jajka

    2
  • sól do smaku

  • soda oczyszczona

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki zalewam wrzątkiem, aby zmiękły. Jak ostygną, wbijam jajka, dodaję mąkę, sól, sodę lub proszek do pieczenia. Mieszam do uzyskania gładkiej masy i smażę bez tłuszczu.
SylwiaMagdaSabin
Podawać można z owocami, ja uwielbiam z bananami i bakaliami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

20.11.2015 08:26
idealne na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat