Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet orzechowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy włoskie 60 gram
mąka pszenna pełnoziarnista 20 gram
jajko 2 sztuki
sól szczypta
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
jogurt owocowy i ulubione owoce/bakalie do podania

Porada

Jeśli omleta nie da się przewrócić łopatką, można zsunąć go na talerz i w ten sposób odwrócić.

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet orzechowy

Orzechy włoskie rozdrabniamy w malakserze lub siekamy nożem na drobno. Dodajemy do nich jajka, mąkę, sól i proszek do pieczenia.
Mieszamy widelcem do połączenia składników. Smażymy na małej patelni lekko posmarowanej olejem z obu stron na rumiano.
Podajemy z jogurtem, ulubionymi bakaliami lub owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.11.2015 11:20
ja dodaję jeszcze troszkę śmietanki lub tłustego mleka, żeby omlet był puszysty
Wacław 11.11.2015 09:42
ciekawe śniadanko
Kuchenka 11.11.2015 08:58
podoba mi się, muszę wypróbować
jagoda5913 11.11.2015 00:47
fajny omlet
Jadwiga/Jaga85 10.11.2015 23:57
pyszny na śniadanie:)
Łukasz15 10.11.2015 23:11
Rewelacyjny
Renataj 10.11.2015 23:04
Poproszę jutro takie śniadanko :)
mileneczka5 10.11.2015 21:30
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak