omlet japoński

omlet japoński

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • kolendra

    1.5 łyżka
  • papryczka chili

    1/2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • kiełki

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbić i wymieszać. Chilli, kolendrę, czosnek i kiełki pokroić i dokładnie ze sobą wymieszać. Połączyć razem z masą jajeczną i wlać na rozgrzaną patelnię. Usmażyć cienką warstwę i zwinąć delikatnie w rulon i pokroić na kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat