Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet jajeczny z fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2-3
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ser feta 1/3 opakowania
natka pietruszki kilka gałązek
tłuszcz do smarowania patelni

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet jajeczny z fetą

Kroki postępowania

1
Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy za pomocą trzepaczki. Przyprawiamy pieprzem i odrobiną soli, mieszamy.


Krok 1 - Omlet jajeczny z fetą foto
2
Ser feta kroimy w kostkę i razem z drobno posiekaną natką pietruszki dodajemy do jajka. Mieszamy.
Krok 2 - Omlet jajeczny z fetą foto
3
Patelnie smarujemy tłuszczem, na rozgrzaną wylewamy jajka z fetą. Smażymy z jednej strony, aż jajka się zetną i omlet będzie dobry.
Wykładamy na talerz, dekorujemy natką pietruszki
Krok 3 - Omlet jajeczny z fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak