Omlet hiszpański z mieszanką pesto i oscypkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    4
  • pomidor

    1
  • oliwki

    4
  • szynka gotowana

    3 plastry
  • chili

    1 szczypta
  • pesto

    2 łyżeczki
  • pesto czerwone

    2 łyżeczki
  • oscypek

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej miseczce 2 jajka łączymy z połową startego oscypka oraz Pesto alla Genovese. W drugiej podobnie tylko z Pesto Rosso. Każda \"miseczkę\" przyprawiamy chili i dokładnie mieszamy uzyskując jednolitą masę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w grube plasterki oliwki, szynkę i pomidora pokrojonego w kostkę. Chwilę przesmażamy na małym ogniu i wlewamy masę jajeczną, z jednej strony patelni masę z Pesto Rossa z drugiej z Pesto alla Genovese. Smażymy na małym ogniu do momentu ścięcia się jajek. Podawać z świeżym pieczywem. Super alternatywa dla jajecznicy czy nawet zwykłego omleta.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ALAGOR 20.10.2012 11:01
niezła kombinacja ;)
Grażyna13 26.02.2012 10:03
Podoba mi się :)
BernadettaP 17.01.2012 09:03
Fajna kompozycja :)
Jolanta_P-S 02.06.2011 14:35
ciekawy pomysł, może ci skradnę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat