Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet cesarski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
jajko 2
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżka
sól 1 szczypta
masło
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet cesarski

Kroki postępowania

1
Oddzielić białka od żółtek. Mąkę wymieszać z cukrem waniliowym. Dodać mleko oraz 2 żółtka a następnie dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Omlet cesarski foto
2
Białka ze szczyptą soli ubić. Pod koniec dodać cukier puder. Ubite białka dodać do wcześniej przygotowanej masy. Delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Omlet cesarski foto
3
Patelnię wysmarować masłem. Omlet smażyć po około 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 3 - Omlet cesarski foto
4
Po usmażeniu omlet porwać na małe kawałki, posypać cukrem pudrem oraz dodać powidła.

Smacznego!
Krok 4 - Omlet cesarski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 31.03.2014 20:04
Przepis warty wypróbowania ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak