Omlet biszkoptowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    2 sztuki
  • cukier

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Po chwili dodajemy cukier, ubijamy. Dodajemy żółtka, wyłączamy mikser. Bardzo delikatnie mieszamy ciasto z mąką. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy masłem (ja użyłam dosłownie odrobinę, by omlet nie był zbyt tłusty :) ). Omlet smażymy z obu stron na średnim ogniu. Podajemy z owocami, dżemem lub cukrem pudrem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat