Oliwkowa marynata na ostro z papryczką chili, miętą i serem błękitnym z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki czarne

    100 gram
  • oliwki zielone

    100 gram
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • mięta liście

  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ser lazur

    10 dkg
  • czosnek

    1 ząbek
  • ocet winny

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól

  • cytrynka

  • pomidor

    1 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki czarne i zielone wrzucam do miseczki, dodaję pokrojoną cebulę czerwoną w piórka, papryczkę chili pokrojoną bez pestek, liście mięty, ser lazur, czosnek posiekany , ocet winny, oliwę z oliwek, całość mieszam i odstawiam.
Krewetki obieram , kropie cytryną, marynuje w oliwie dodaje sól, pieprz, i smażę 1 minutę z każdej strony podaję z marynatą z oliwek. Różę robię z pomidora i dekoruję talerz.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 16.12.2016 10:31
Moje smaki !
Ada-Gaba 06.07.2015 22:04
pysznie i kolorowo wygląda
wyattearp 03.03.2015 19:13
kolory piekne
pajbek 12.02.2014 21:00
Podoba mi się Twój przepis :-)
Róża1 05.01.2014 23:23
fajny pomysł:-)
[email protected] 01.08.2013 14:51
świetny przepis
Bernadeta1 11.05.2013 12:06
jak zawsze kolorowo i smacznie
Iwona32 22.04.2013 07:57
uuuu jakaś nowość:)
Alex_M 21.03.2013 08:45
łał! ciekawy przepis!
artur7 15.03.2013 19:39
moje ulubione krewetki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat