Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwki z pomarańczą i cytryną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper włoski - nasiona 2 łyżeczki
kumin 2 łyżeczki
oliwki zielone 250 g
oliwki czarne 250 g
skórka pomarańczowa 2 łyżeczki
skórka z cytryny 2 łyżeczki
cynamon Prymat szczypta
ocet winny 4 łyżki
oliwa 5 łyżek
sok z pomarańczy 2 łyżki
mięta świeża siekana 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwki z pomarańczą i cytryną

Nasiona kopru i kumin prażymy na suchej patelni. Do miski wrzucamy otarte skórki z cytryny i pomarańczy. Dodajemy szczyptę cynamonu ,uprażone nasiona i oliwki. Przygotowujemy sos. Ocet ,oliwę i sok mieszamy z miętą i natką pietruszki. Dodajemy do oliwek ,mieszamy ,zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 48 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.09.2014 16:01
lubei takei smaki
Christopher 18.09.2014 15:04
Lubię takie oliwki. Tydzień temu podałem przepis na oliwki w marynacie cytrusowo-miętowej. Twoje mają więcej ziół o bardzo charakterystycznym smaku,ciekawe.
norweska20 18.09.2014 12:57
co za połączenie- chętnie bym skosztowała
jasiek 18.09.2014 12:27
piękne kolory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak