Oliwki w zalewie czosnkowej

Oliwki w zalewie czosnkowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • oregano świeże

    do smaku
  • oliwki zielone

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Oliwki odcedzić z zalewy na sicie.Zalewę przelać do rondelka,dodać ocet i zmiażdżone ząbki czosnku.Podgrzewać prawie do zagotowania.Oliwki przesypać do słoiczka w którym były.Do gorącej zalewy dodać listki oregano i bazylii.Zalać oliwki w słoiczku i mocno zakręcić.Odstawić do wystygnięcia.Poczekać przynajmniej 24h przed degustacja.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona45

30.06.2011 09:48
ciekawe

magical66

01.04.2011 09:23
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat