Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwki w zalewie czosnkowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
ocet balsamiczny 2 łyżki
oregano świeże do smaku
oliwki zielone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwki w zalewie czosnkowej

Oliwki odcedzić z zalewy na sicie.Zalewę przelać do rondelka,dodać ocet i zmiażdżone ząbki czosnku.Podgrzewać prawie do zagotowania.Oliwki przesypać do słoiczka w którym były.Do gorącej zalewy dodać listki oregano i bazylii.Zalać oliwki w słoiczku i mocno zakręcić.Odstawić do wystygnięcia.Poczekać przynajmniej 24h przed degustacja.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 30.06.2011 09:48
ciekawe
magical66 01.04.2011 09:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak