Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwki w marynacie cytrusowo-miętowej.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarne oliwki 30 dag
cytryna 1 szt
pomarańcza 1 szt
mięta 1 garść
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwki w marynacie cytrusowo-miętowej.

Oliwki osaczyć i przełożyć do miseczki.
Z cytryny wycisnąć sok.
Z pomarańczy odciąć kilka plasterków, a z reszty wycisnąć sok.
Listki mięty posiekać.
Połączyć sok z cytryny i pomarańczy, dodać miętę i trochę pieprzu.
Marynatą zalać oliwki, dodać plasterki pomarańczy i odstawić na 30 minut.
Tak przygotowane oliwki nabierają nowego, ciekawego smaku. Stanowią doskonałe tapas i są dobrym składnikiem sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 11.09.2014 19:13
super pomysł
Gabi44 11.09.2014 18:14
Pyszne oliwki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak