Oliwa z ziołami

Oliwa z ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz ziarnisty czarny Prymat

    20 ziaren
  • por jeden liść

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    200 ml
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Oliwa z ziołami

Wlewamy oliwę i resztę rzeczy na półmisek. Pory kroimy w długie wąskie paski.

Dajemy na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni a potem wlewamy do ładnej butelki.

Taka oliwa kosztuje w sklepie sporo a w domu ;) Smacznie i tanio.

Polecam jako składnik do sałatek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Iwusia 22.02.2011 22:18
bardzo fajny przepis :)
Marta98 19.01.2011 22:04
zrobie taka
Islanzadi 20.12.2010 23:16
Ciekawe jak smakuje :)
Islanzadi 20.12.2010 23:16
Ciekawe jak smakuje :)
Karolek1 14.12.2010 20:35
Do sałatek zawsze używam oliwy z oliwek, a taka pewnie stanowi fajny i smaczny dodatek do sałatki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat