Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Olej tymiankowo-majerankowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej rzepakowy 150 ml
majeranek 1/2 łyżki
tymianek 1/2 łyżki
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Olej tymiankowo-majerankowy

Do jednego słoiczka wsypać tymianek i zalać oliwą. Do drugiego wsypać majeranek i dolać oleju. Słoiczki zakręcić i odstawić w ciemne miejsce o temp. pokojowej na ok.3-4 tygodnie. Następnie zlać do wspólnej butelki, odcedzając całość lub część ziół.

Przepis przywieziony z Włoch, gdzie powiedziano, żeby nie macerować obu ziół razem - nie dowiedziałam się dlaczego ;)
Idealny do sałatek, surówek, serów, makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 10.04.2012 08:53
wspaniały
Habibi 10.03.2012 21:24
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak