Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okrasa z boczku i cebulki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 250 g
cebula 2 szt.
smalec 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Okrasa z boczku i cebulki

Kroki postępowania

1
Cebulę obieram i siekam w małą kostkę, boczek kroję w nieco większe kawałki.
Krok 1 - Okrasa z boczku i cebulki foto
2
Na patelni rozgrzewam smalec lub olej. Podsmażam pokrojony boczek na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - Okrasa z boczku i cebulki foto
3
Po chwili dodaję posiekaną cebulkę i smażę aż się ładnie zezłoci. Co jakiś czas mieszam.
Krok 3 - Okrasa z boczku i cebulki foto
4
Gorącą okrasą polewam ugotowane kopytka.
Krok 4 - Okrasa z boczku i cebulki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak