Okrasa z boczku i cebulki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    250 g
  • cebula

    2 szt.
  • smalec

    2 łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Okrasa z boczku i cebulki foto
Cebulę obieram i siekam w małą kostkę, boczek kroję w nieco większe kawałki.
Krok 2 - Okrasa z boczku i cebulki foto
Na patelni rozgrzewam smalec lub olej. Podsmażam pokrojony boczek na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Okrasa z boczku i cebulki foto
Po chwili dodaję posiekaną cebulkę i smażę aż się ładnie zezłoci. Co jakiś czas mieszam.
Krok 4 - Okrasa z boczku i cebulki foto
Gorącą okrasą polewam ugotowane kopytka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat