Okoń zapiekany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba okoń

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • pomidory suszone w zalewie

    3-4 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ketchup

    do smaku
  • sól

  • oliwa

  • pieprz

  • zioła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Okoń zapiekany foto
Okonia nacieramy ziołami i doprawiamy solą i pieprzem

Pomidory kroimy w paski

Ogórki w pół talarki

Cebule w drobną kosteczkę
Krok 2 - Okoń zapiekany foto
Warzywa mieszamy z oliwą (około 2-3 łyżek)

Większość farszu wkładamy do ryby

Resztę wykładamy na rybę

Całość zapiekany w piekarniku nagrzanym do około 180-200 stopni przez około 30 minut
Krok 3 - Okoń zapiekany foto
Ja jadłam z chlebem pełnoziarnistym ale myślę że świetnie też pasowałyby ziemniaki opiekane

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka131919 13.02.2014 21:38
bardzo dobra rybka
SmakolykiJoanny 13.02.2014 21:30
Fajna rybka, pomysłowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat