Przepis i sposób przygotowania na: Okoń nilowy w sosie węgierskim
Rybę oprószyłem mąką, usmażyłem ją na silnie rozgrzanym tłuszczu, po ok.3 minuty z każdej strony. Usmażone ryby włożyłem do naczynia z sosem i chwilę poddusiłem.
okoń | 400 g (nilowy) |
mąka | |
sól i pieprz |
cebula | 1 szt |
masło | 1/2 łyżki |
mąka | 1,5 łyżki |
woda | 150 ml |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżki |
śmietana słodka | 120 ml |
sok z cytryny | |
cukier | |
olej rzepakowy | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: