Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń nadziany warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń 2
papryka czerwona 1
cebula 1
słonecznik 6 łyzek
olej
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń nadziany warzywami

Kroki postępowania

1
Rybę oczyszczamy, nacieramy przyprawą do ryb i odastawiamy. na suchej patelni rumienimy ziarna slonecznika
Krok 1 - Okoń nadziany warzywami foto
2
W tym czasie przygotowałem farsz. Papryki pokroiłem w grubą kostkę, a cebulę w drobną. Nagrzałem nieco oleju i przesmażałem na nim warzywa do miękkości z dodatkiem soli i pieprzu, na koniec dodałem uprażony słonecznik (trochę zostawiłem do posypania).
Krok 2 - Okoń nadziany warzywami foto
3
Ostudzone warzywa nałożyłem do wnętrza ryby, a wierzch posypałem pozostałymi ziarnami słonecznika i piekłem 25 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Okoń nadziany warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 24.01.2014 17:15
świetna rybka
marcia7 10.06.2013 16:59
dobry pomysł ze słonecznikiem
jozefinach 19.04.2013 12:02
Rybka wygląda bardzo smakowicie.
IZABELA29 15.04.2013 08:51
tylko pozazdrościć takiej rybki
caralajna 15.04.2013 07:59
świetnie podana rybka
Alex_M 10.04.2013 09:52
wspaniale przyrządzona rybka!
beniaminek 06.04.2013 21:12
fajne danie
Megg 06.04.2013 19:51
rewelacyjne danie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak