Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń na ryżu z sosem prowansalskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
okoń filet 2 szt
marchewka 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
pomidory w puszce 1 szt
płatki chilli
sól
cebula 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń na ryżu z sosem prowansalskim

Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę marchewkę . Podsmażamy . Dodajemy pokrojoną cebulę ,zioła prowansalskie i wyciśnięty czosnek. Pomidory miksujemy i wlewamy na patelnie. Mieszamy .doprawiamy płatkami chilli ,sola i pieprzem do smaku .Na patelnie do sosu wkładamy filet z ryby nakrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu ,aż ryba będzie gotowa.
Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu . Podajemy rybkę z sosem na ryżu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 10.06.2013 17:01
świetny okoń
kasienka23 06.12.2012 19:25
bardzo lubię mięso okonia
Katarzyna54 06.12.2012 17:46
super
Laila2786 06.12.2012 12:47
co za cudeńko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak