Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń na grillowanym bakłażanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń 1 szt
bakłażan 1/2 szt
olej rzepakowy
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
cytryna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń na grillowanym bakłażanie

Okonia myjemy patroszymy i osuszamy . Do miseczki wlewamy olej dodajemy sól morska ,pieprze paprykę słodką i wyciśnięty czosnek mieszamy . Taką marynatą smarujemy całą rybę na zewnątrz i w środku . Rybę układamy na blasze i pieczemy w piekarniku ok 20 min . zależy od wielkości ryby. Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki smarujemy także marynata . Wkładamy go do piekarnika pod koniec pieczenia ryby . Rybę serwujemy na bakłażanie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 10.06.2013 17:04
ale smaczna ryba
agaK. 14.10.2012 19:32
ryby uwielbiam:)
Betka 14.10.2012 09:38
uwielbiam ryby a z dodatkiem bakłażanu, pycha!;)
Sylwia26 14.10.2012 08:26
pięknie się prezentuje :)
cukiereczek 14.10.2012 08:02
już mi pięknie pachnie
iwa643 14.10.2012 07:26
Polecam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak