Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń morski pieczony w folii z masłem czosnkowym i koperkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okoń morski 4 sztuki
czosnek ząbki 3 ząbki
masło 10 dag
koperek
cytryna 1
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Porada

Gotowe wyjmujemy z folii i podajemy z pieczonymi ziemniakami i kiszoną kapustą.

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń morski pieczony w folii z masłem czosnkowym i koperkiem

Ryby dokładnie myjemy, suszymy, posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Masło wyjmujemy wcześniej z lodówki, następnie ucieramy z wyciśniętym czosnkiem, solą i mieszamy z pokrojonym drobno koperkiem.

Wymyte okonie nadziewamy masłem z czosnkiem i koperkiem, układamy na kawałku foli i zwijamy w sakiewkę. Tak robimy z każdym okoniem. Gotowe sakiewki z rybami układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy niewielką ilością wody i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maly3city 16.02.2024 06:15
"Tak robimy z każdym pstrągiem" to w końcu przepis na pstrąga i okonia morskiego ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak