Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 litr
ziemniaki 4 sztuki
ogórki kiszone 0.5 kg
śmietana 150 ml
masło 2 łyżka stołowa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkówka

Ogórki ścieramy na tarce o duzych oczkach i dusimy na maśle ok. 15 min. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, włoszczyznę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa wkładamy do wywaru i gotujemy do miekkosci. Dodajemy ogórki i zagorowujemy. Zabielamy smietaną. Posypujemy natką. Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak