ogórkowe pikle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    3 kg
  • ocet

    1 litr
  • cukier

    1 kg
  • sól

    3 łyżki
  • chrzan świeży koper

  • woda

    1 litr
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórki obrać umyć pokroić w plasterki włożyć do miski posypać solą odstawić na ok dwie godziny jak puszczą sok to go zlać przygotować zalewę z podanych składników zagotować następnie włożyć do zalewy ogórki gotować ok 5 minut do słoików włożyć gorczycę ziele pieprz koper chrzan ogórki włożyć do słoików razem z zalewą pasteryzować ok 10 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat