ogórkowa na żeberku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    2 sztuki
  • marchew

    3 duże
  • ogórki kiszone

    6 średnich
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do amau
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 korzeń
  • ryż

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotować mięso zebrać "burzyny", zmniejszyć ogień. Dodać obrany korzeń pietruszki startą marchew i przyprawy. Na patelni rozpuścić masło i przesmażyć na nim starte na tartce ogórki kiszone. Gdy żeberka będą miękkie wyciągnąć z zupy obrać. Mięso pokroić na małe kawałki, dorzucić do wywaru wraz z przesmażonymi ogórkami. Ryż gotuję w osobnym garnku i po ugotowaniu dodaję do zupy. Doprawić wszystko solą i pieprzem można podawać ze świeżą pietruszką . Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.05.2013 14:14
robiłam na żeberku
KasiaK90 01.02.2013 20:18
pyszna zupka
Babciagramolka 01.02.2013 17:47
Dobra ogórkowa zimą - mniam
Rafał10 01.02.2013 16:04
wygląda znakomicie, świetny kolorek :)
Barbara/zuza22_85 01.02.2013 13:44
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat