Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na żeberkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 30 dag
ziemniaki 3 szt
marchew 1 szt
seler 1/3 szt
pietruszka 1
woda 4 l
liś laurowy 2 szt
ziele angielskie 4 szt
śmietana 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
sól
pieprz
ogórki kiszone 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na żeberkach

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy woe, wrzucamy żeberka i gotujemy około 30 min. Wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy. Dodajemy kucharka. Ziemniaki kroimy w kosteczkęm marchewkę i pietruszkę w plasterki. Warzywa wrzucamy do gotujących się zeberek. Dodajemy selera w całości. Gotujemy aż warzywa zmiękną.
Krok 1 - Ogórkowa na żeberkach foto
2
Ogórki kiszone ścieramy na trtce o grubych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy 15 min.
Krok 2 - Ogórkowa na żeberkach foto
3
Doprawiamy do smaku i odajemy śmietanę. Wszystko gotujemy jeszcze chwilę. Smacznego!
Krok 3 - Ogórkowa na żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 08.12.2013 17:27
jaka pyszna zupka, moja ulubiona
Michał2 07.12.2013 21:41
lubię taką ogórkową
AnielskaSlodycz 06.12.2013 14:36
smaczna zupka
Barbara777 03.12.2013 09:33
woda jest podana, śmietana najlepsza to ta do zupy, a kucharka tyle do smaku;)
SmacznaPyza 02.12.2013 21:12
jaką ilością wody, tak mniej więcej, zalewany żeberka ? jaka śmietana ? i po co tak dużo Kucharka ?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak