ogórkowa cioci Heni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3.5 litra
  • skrzydełka z kurczaka

    3 szt.
  • kiełbasa

    1 laska
  • ziemniaki

    4 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    1/5 szt.
  • ogórki kiszone

    6-7 szt.
  • śmietana

    3.5 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyzka
  • olej

    do smażenia
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • ziele angielskie

    4 kulki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z wodą włożyć umyte skrzydełka,ziele angielskie i liść laurowy.Gotować.Ziemniaki obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Dodać do wywaru.Marchew,pietruszkę i seler umyć.Obrać.Opłukać.Zetrzeć na jarzynówce na dużych oczkach.Podsmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu.Po czym dodać do zupy.Gdy skrzydełka są miękkie wyjąć.Obrać z mięska i pokroić w kostkę.Kiełbasę również pokroić w kostkę.Dodać do zupy.Ogórki zetrzeć na jarzynówce na dużych oczkach.Dodać do zupy.Chwilę pogotować.Doprawić do smaku solą,pieprzem i kucharkiem.Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną.Następnie dodać do zupy.Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 11.05.2013 07:21
Moja ulubiona zupa :)
gosia56 18.12.2012 15:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat