Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa cioci Heni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3.5 litra
skrzydełka z kurczaka 3 szt.
kiełbasa 1 laska
ziemniaki 4 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/5 szt.
ogórki kiszone 6-7 szt.
śmietana 3.5 łyżki
mąka pszenna 1 łyzka
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa cioci Heni

Do garnka z wodą włożyć umyte skrzydełka,ziele angielskie i liść laurowy.Gotować.Ziemniaki obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Dodać do wywaru.Marchew,pietruszkę i seler umyć.Obrać.Opłukać.Zetrzeć na jarzynówce na dużych oczkach.Podsmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu.Po czym dodać do zupy.Gdy skrzydełka są miękkie wyjąć.Obrać z mięska i pokroić w kostkę.Kiełbasę również pokroić w kostkę.Dodać do zupy.Ogórki zetrzeć na jarzynówce na dużych oczkach.Dodać do zupy.Chwilę pogotować.Doprawić do smaku solą,pieprzem i kucharkiem.Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną.Następnie dodać do zupy.Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.05.2013 07:21
Moja ulubiona zupa :)
gosia56 18.12.2012 15:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak