Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

udko z kurczaka 1
marchewka 2 większe
pietruszka
seler kawałek
ziemniaki 7 większych
przecier ogórkowy 500 g

Przyprawy i dodatki

koperek posiekany, garść
sól i pieprz
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKOWA

Mięso zalewam wodą (około 1,5 l), gotuję 20 minut.
Dodaję pokrojoną w półplasterki marchewkę, ziemniaki pokrojone w kostkę i pietruszkę oraz selera w całości. Gotuję kolejne 25 minut.
Dodaję ogórki i koperek, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Do zupy wlewam zahartowaną wcześniej śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak