Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
przecier ogórkowy 200 g
marchew 3 szt
pietruszka 100 g
seler 100 g
por 100 g
ziemniaki 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
śmietana 18 proc 200 ml
woda 3 litry
parowki drobiowe 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa

Do garnka wlewamy 3 litry wody.

Wkładamy włoszczyznę ( pietruszkę ,seler ,por i marchew pokrojona w słupki .

Włożyłam ziele angielskie i liść laurowy .

Obrałam ziemniaki i pokroiłam w kostkę , umyłam i włożyłam do garnka z włoszczyzną .

Umyłam kurczaka i dodałam do warzyw.

Gotowałam koło godziny na małym ogniu ( ziemniaki zmiękły warzywa doszły , a mięso było idealne do zjedzenia).

Po 45 minutach gotowania dodałam marchew startą na tarce .

Po godzinie dodałam przecier z ogórków ( gotowałam 15 minut) .

Dodałam śmietanę ( Do szklanki wlałam śmietanę i wlałam do niej wywar z zupy i wymieszałam nie zważyło się więc dodałam do zupy ).

Dosłownie 2-3 minuty i zupa już gotowa .

Nie mogłam się oprzeć i pod koniec gotowania wrzuciłam do zupy parówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.08.2015 16:32
jedna z ulubionych zup :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak