Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa
Wkładamy włoszczyznę ( pietruszkę ,seler ,por i marchew pokrojona w słupki .
Włożyłam ziele angielskie i liść laurowy .
Obrałam ziemniaki i pokroiłam w kostkę , umyłam i włożyłam do garnka z włoszczyzną .
Umyłam kurczaka i dodałam do warzyw.
Gotowałam koło godziny na małym ogniu ( ziemniaki zmiękły warzywa doszły , a mięso było idealne do zjedzenia).
Po 45 minutach gotowania dodałam marchew startą na tarce .
Po godzinie dodałam przecier z ogórków ( gotowałam 15 minut) .
Dodałam śmietanę ( Do szklanki wlałam śmietanę i wlałam do niej wywar z zupy i wymieszałam nie zważyło się więc dodałam do zupy ).
Dosłownie 2-3 minuty i zupa już gotowa .
Nie mogłam się oprzeć i pod koniec gotowania wrzuciłam do zupy parówki.