Ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 litr
  • ogórek kiszony

    4
  • ziemniaki

    4
  • marchew

  • pietruszka

  • śmietana

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Bulion dajemy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Jak będzie się gotował to dajemy starte jarzyny, ogórki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Na koniec zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 21.09.2013 20:18
bardzo smacznie
romanrafal 05.05.2013 09:13
bardzo dobra,bardzo lubię
IZABELA29 03.04.2013 08:17
już dawno takiej nie robiłam
ben-ka 02.04.2013 13:42
Z chęcią po świętach taką zupkę bym zjadła:)
kuklik 19.03.2013 11:45
wspaniałości
jeta72 18.03.2013 08:30
mój synuś uwielbia :-)
Wacław 30.01.2013 09:35
jedna z ulubionych zup !
Anna138 26.10.2012 10:58
Bardzo lubię takie zupki
Wafelek2601 12.08.2012 12:10
Pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat