Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkina occie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki
nac pietruszki
chrzan
czosnek
koper
marchew 1 szt
woda 4 szkl
ocet 1/3 szkl
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkina occie

Wszystkie składniki zalewy (oprócz octu) gotować 5 minut. Ocet wlać na końcu nie gotować.. Chrzan pokroić w kostkę. czosnek podzielić na kawałki i po jednym kawałku do słoika. Na dno słoika włożyć: koper, szczyptę natki pietruszki, oraz szczyptę chrzanu. ogórki przeciąć wzdłuż i poukładać do słoików . marchew pokroić na cieniutkie plasterki i także wrzucić do słoików . Na wierzch ponownie dać koper i pietruszkę. Zalać zalewą. Gotować ok 10 .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.06.2012 08:03
pyszne ogóreczki :) uwielbiam tak dodatek do obiadu :)
aga130982 07.06.2012 07:58
pycha
Patryk6 04.06.2012 13:58
akurat ja wiem o co chodzi i myślę że wszyscy będą wiedzieli co wchodzi skład zalewy
SmacznaPyza 29.05.2012 20:08
dobrze by było konkretnie oddzielić w składnikach te, które wchodzą w skład zalewy bo ktoś może nie wiedzieć
Kekerboom 29.05.2012 16:35
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak