Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ogórki
3 kg -
seler
1 kg -
cebula
1 kg -
woda
1 litr -
ocet 10 %
1,5 szkl. -
cukier
1,5 szkl. -
sól
1,5 łyżki -
Gorczyca biała cała Prymat
1 op. -
pieprz ziarnisty
1 łyżka -
ziele angielskie
1 łyżka -
Liść laurowy suszony Prymat
10 szt.
Przepis i sposób przygotowania Ogórki z selerem
Cebulę pokroić w piórka i wymieszać z warzywami i solą.
Odstawić całość na 2-3 godziny pod przykryciem.
Wodę zagotować z cukrem, octem i przyprawami - gotować 30 minut pod przykryciem.
Gorącą marynatą zalać warzywa, wymieszać i p[rzełożyć do słoików.
Pasteryzować 15-20 minut.
Komentarze (0)