Ogórki z selerem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    3 kg
  • seler

    1 kg
  • cebula

    1 kg
  • woda

    1 litr
  • ocet 10 %

    1,5 szkl.
  • cukier

    1,5 szkl.
  • sól

    1,5 łyżki
  • gorczyca

    1 op.
  • pieprz ziarnisty

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    1 łyżka
  • liście laurowe

    10 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, pokroić w plasterki lub słupki, podobnie pokroić seler.
Cebulę pokroić w piórka i wymieszać z warzywami i solą.
Odstawić całość na 2-3 godziny pod przykryciem.

Wodę zagotować z cukrem, octem i przyprawami - gotować 30 minut pod przykryciem.
Gorącą marynatą zalać warzywa, wymieszać i p[rzełożyć do słoików.
Pasteryzować 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat