Ogorki z przecierem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    3 kg
  • cebula

    0,5 kg
  • marchew

    0,5 kg
  • cukier

    1 szkl.
  • ocet

    3/4 szkl.
  • przecier pom.

    200 gram
  • pieprz

  • sól (1 łyżka na kg ogórków)

  • olej

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obrane ogórki i cebulę pokroić w plastry, posypać solą i odstawić na ok. 2 godziny. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do odciśniętych ogórkóww dodać resztę składników i wymieszać. Pasteryzować 5-10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia / sytofala 11.07.2012 19:40
uwielbiam te ogórki
Wacław 04.10.2011 08:34
fajny przepis
Izabela/bella81 13.10.2010 21:22
smaczne
agata1722 27.09.2010 06:59
muszę wypróbować
danusia19671 18.09.2010 10:59
Nie robiłam nigdy takich ogórków. warto je zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat