ogórki z musztardą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    3 kg.
  • Zalewa:

  • woda

    6 szkl.
  • ocet 10 %

    1 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • sól

    1i1/2 łyżki
  • musztarda sarepska lub delikatesowa

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórki umyć i jeśli nie są duże to przekroić na połowę jak są większe to na ćwiartki i wkładać do umytych słoików,do garnka wlać wodę,ocet wsypać cukier i sól dodać musztardę dokładnie wymieszać aby cukier się rozpuścił i zagotować zalewać gorącą zalewą ogórki i szczelnie zamykać słoiki,pasteryzować ok.5-10min od zagotowania się wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 17.07.2013 12:29
dobry pomysł jeszcze tak nie robiłam muszę spróbować
Wacław 14.09.2012 10:08
lubię takie
Ewelina38 17.09.2011 23:38
pyszne
Mirka-Ludomila 25.08.2011 08:59
ciekawe
mirosława4 24.08.2011 18:42
są pyszne,polecam!
Izabela/bella81 24.08.2011 16:26
takich jeszcze nie jadłam, spróbuję za rok :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat