Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z kurkumą
Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plasterki i ułożyć w słoikach. Do słoików włożyć koper i całość zalać przygotowaną zalewą. Pasteryzować 6 - 10 minut.
ogórki | |
koper świeży |
woda | 4 szk |
ocet | 1 szk |
sól | 2 łyżki |
cukier | 1 szk |
Kurkuma mielona Prymat | 2 łyżeczki |
ziele angielskie | 5 kulek |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
Gorczyca biała cała Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: