Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z keczupem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 5 kg
Zalewa:
woda 1 litr
sól 3 łyżki
ocet 1 szklanka
cukier 1.5 szklanki
pikantny keczup 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z keczupem

Ogórki średniej wielkości umyć i razem ze skórką pokroić w słupki, ułożyć je ciasno w niewielkich słoikach, dodać liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz gorczycy, wszystko dodać tak wedle własnego uznania. W garnku zagotować wodę z octem, cukrem i solą w gorącej zalewie rozpuścić keczup i wystudzić. Zimną zalewą zalać ogórki, następnie słoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować 5 min. Ogóreczki wychodzą słodko-pikantne i mi bardzo zasmakowały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 28.08.2012 21:01
robiłam takie!REWELACJA!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak