Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z fasolą i cebulą w zalewie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórków gruntowych 2,5 kg
fasoli szparagowej 1,5 kg
cebuli czosnkowej 80 dag
octu 220 ml
koncentratu pomidorowego 45 dag
miodu 5 łyżek
soli 5 łyżek
cukru 1 i 3/4 szklanki
olej 150 ml
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z fasolą i cebulą w zalewie

Ogórki umyć, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Fasolę umyć, odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Blanszować przez 10 minut i przelać zimną wodą. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa wymieszać.

Przygotować zalewę: zagotować olej, ocet, cukier, miód, koncentrat pomidorowy, sól i pozostałe przyprawy. Ciepłą zalewę połączyć z warzywami. Odstawić na 4 godziny.

Przełożyć przygotowane warzywa do wyparzonych słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 12 minut. Bardzo smaczny dodatek do dań obiadowych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 09.01.2012 10:05
ciekawe
Ela15 14.06.2011 12:17
pycha
cukiereczek 26.05.2011 11:08
super
IlonaAlbertos 08.01.2011 21:25
Ciekawy przepis :)
Ewa111 24.08.2010 17:44
ciekawe, nigdy nie robiłam takich ogórkow
cichor 24.08.2010 08:30
całkiem ciekawy przepis i za pewne smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak