Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z curry do słoika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
cebula 1/2 kg
cukier 1,5 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
sól 1,5 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z curry do słoika

Ogórki obrać i pokroić w grubsze plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Składniki na zalewę zagotować, odstawić do ostudzenia. Wymieszać ogórki z cebulą, zalać wystudzoną zalewą. Odstawić na 2-3 godziny. W między czasie wyparzyć i wysuszyć słoiki. Ogórki wkładać ciasno do słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 min. od chwili zagotowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.10.2015 16:08
bardzo lubei ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak