Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z cebulą
Przygotować zalewę z octu oleju, cukru i gorczycy. Zagotować i zalać gotującą zalewą ogórki. Wymieszać, nałożyć w słoiki, dodać ziarna pieprzu i ziela. Pasteryzować 10-15 minut
ogórek | 2/5 kg |
cebula | 1/2 kg |
marchew | 2 szt |
olej | 1/2 szklanji |
ocet | 1/2 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
sól | 2 łyżki |
ziele angielskie | 10 szt |
pieprz | 10 ziaren |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżka |
woda | 2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: