Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewnie musztardowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
Zalewa:
woda 5 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 1 1/2 szklanka
sól 2 łyżki
musztarda 5 łyżek
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewnie musztardowej

Kroki postępowania

1
Ogórki myjemy, obieramy. Kroimy wzdłuż na 4 - jak pikle. Wkładamy do słoików.
Krok 1 - Ogórki w zalewnie musztardowej foto
2
Z wody, octu, soli, cukru i musztardy przygotowujemy zalewę. Zagotowujemy.
Krok 2 - Ogórki w zalewnie musztardowej foto
3
Ogórki wkładamy do słoików. Do każdego słoika dajemy po kilka ziaren gorczycy, po liściu laurowym, ziele angielskie i po 1/2 ząbku czosnku. Ogórki zalewamy zalewą. Zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 minut.
Krok 3 - Ogórki w zalewnie musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.08.2013 22:30
robię takie same

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak