Ogórki w zalewie musztardowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    3 kg
  • woda letnia

    1 l
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    3 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    5 łyżek
  • chrzan świeży

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroić w ósemki. włożyć do słoika i dać do nich przyprawy. Zalać zalewą zrobioną z wody, cukru, octu, soli i musztardy. Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 04.09.2012 08:49
Jadłam ogórki w takiej zalewie- są pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat