Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w musztardzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórki 4 kg
cebula 2 szt
koper wiązka

zalewa

woda 2,5 l
cukier 50 dag
ocet 10 % 0,5 l
Musztarda chrzanowa Prymat 190 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w musztardzie

Ogórki myjemy i razem ze skórką kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Do każdego słoika wkładamy po plasterku cebuli, gałązce kopru i po płaskiej łyżeczce soli. Składniki na zalewę zagotowujemy i studzimy. Ogórki wkładamy do umytych i suchych słoików , zalewamy zalewą i zakręcamy słoiki. Na dno garnka wykładamy bawełnianą ściereczkę, wkładamy słoiki i zalewamy wodą. Słoiki pasteryzujemy na wolnym ogniu około 10 minut od momentu zagotowania się wody. Odwracamy do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czosnek&Chilli 25.09.2015 12:33
no no, ciekawe
Mniam 25.09.2015 09:14
Też robiłam podobne :)
Habibi 25.09.2015 05:28
bardzo lubię ogórki w musztardowej zalewie, ale nie kroję ich e cienkie plasterki... wolę grube krążki albo słupki i dodaję inne przyprawy - muszę spróbować z samym koprem :)
Franciszek 25.09.2015 00:25
dobre takie ogórki
Róża1 24.09.2015 22:43
też takie robię :-) , przepyszne :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak