Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w musztardowej zalewie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
czosnek 1-2 ząbki
koper
Zalewa:
cukier 1 szklanka
ocet 1 szklanka
musztarda ciemna 5 łyżek
woda 6 łyżek
sól 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w musztardowej zalewie

Ogórki myjemy i czyścimy, jeżeli trzeba, z ogonków. Kroimy na słupki. Następnie wkładamy do słoików bardzo ciasno. Do każdego słoika wkładamy po 1-2 kawałki kopru oraz posiekanego czosnku, ziela angielskiego i liścia laurowego.
ZALEWA: Do garnka wlewamy wodę, sól, cukier, i ciemną musztardę. Wszystkie składniki zagotowujemy. Następnie studzimy. Chłodną zalewę wlewamy do słoików i pasteryzujemy od zagotowania 5-10 min. Na koniec układamy w chłodne i przyciemnione miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 22.09.2013 15:38
SMACZNE TO!
gusia1000 03.09.2013 21:08
Też takie robię, bo warto.
Megg 01.09.2013 18:26
smaczne takie ogóreczki
AliCe
AliCe 01.09.2013 18:19
Bardzo je lubię
sylwiusia055 01.09.2013 18:03
Moje ulubione.
treonina 01.09.2013 16:49
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak