Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w ketchupie
Kroki postępowania
Gorącą marynatą zalewamy ogórki w słoikach. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 minut.
ogórki | ok. 3 kg |
ziele angielskie | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | |
koper | kilka gałązek |
czosnek | 2-3 kulki |
woda | 4 szklanki |
cukier | ok. 20 łyżek |
ketchup łagodny | 10 łyżek |
ocet | 1/2 szklanki |
sól | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: