ogórki w keczupie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 0,5 szkl keczupu

  • 3 kg ogorków

  • 1,5 łyżki soli

  • 1 szkl. cukru

  • 1 szkl octu 10%

  • ziele ang

  • 6 szkl wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać ze skóry, i pokroić w paski, ułożyć w słoikach.. Wodę, ocet, sól i cukier zagotować, a na koniec wymieszać z keczupek i zalać słoiki. Zakręcić słoiki i pasteryzować od momentu zwarzenia gotować 15 minut i wyłączyć zostawiając słoiki do wystygnięcia

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelina/bunia 06.12.2011 21:16
ciekawe
novita23 12.08.2011 08:44
nie próbowałam
ewasylwia 18.11.2010 21:08
takich nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat