Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w curry

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ogórki gruntowe 1,5 kg
cebula 2 szt

Zalewa

woda 1 litr
cukier 1,5 szklanki
ocet 1,5 szklanki
sól 1,5 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżki

Dodatkowo:

seler nać
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w curry

1.
Ogórki umyć, wysuszyć i ostrugać. Pokroić w słupki.
2.
Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować. Do gorącej zalewy wrzucić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Zdjąć z ognia i ostudzić. Do każdego słoika włożyć po listku selera, trochę ziaren gorczycy i pokrojone w słupki ogórki.
3.
Ostudzoną zalewę wymieszać i zalać nią ogórki w słoikach. Pasteryzować 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak