Ogórki w chili

Ogórki w chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • sól

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • cukier

    3/4 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • woda

    0,5 szkl
  • chili

    2-3 łyżeczki
  • czosnek

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórków nie obieramy, kroimy w plastry, zasypujemy solą i odstawiamy na 4 godz. Po tym czasie odlewamy z nich wodę, dodajemy pokrojony w plastry czosnek, chili, olej i mieszamy. Przekładamy do słoików. Ocet zagotować z cukrem i wodą. Gorącą zalewą zalać słoiki. Zakręcić i stawiać do góry dnem do wystudzenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat