Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w carry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

ogórki świeże 2 kg
sól 3 łyżki

zalewa

czosnek 1 główka
woda 3 szklanki
cukier 1,5 szklanki
ocet 10 % 1,5 szklanki
curry 15 gram
selera naciowego do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w carry

Ogórki umyłam, pokroiłam w plastry nie obierając ze skórki.
Wsypałam sól, wymieszałam, pozostawiłam na 3 godziny.
Wodę zagotowałam z cukrem, octem, carry i rozdrobnionym czosnkiem. Pozostawiłam do wystygnięcia. Z ogórków zlałam wodę, dodałam zimną zalewę, wymieszałam. Odstawiłam na całą noc. Na dno każdego słoiczka wkładałam po liściu selera następnie ogórki z zalewą. Słoiki gotowałam około 7 min od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.09.2014 09:42
Fajne zapasy na zimę.
gosia1988 22.08.2014 20:42
ja również je robię - zimą jak znalazł :)
sylwia_mc1 22.08.2014 19:14
Ja też takie robię są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak