Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
cukier 2 szklanka
woda 5 szklanka
sól 3 łyżki
czosnek
koper

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

Umyte małe ogórki obrać ze skórki i posolić by zmiękły.Do słoików włożyć kawałek czosnku i koper.Ogórki ułożyć ciasno w słoju.Z octu,cukru,wody i soli zagotować zalewę i gorącą zalać ogórki.Słoiki zakręcić i pasteryzować 3-5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 19.08.2011 10:40
super
Hanna11 24.07.2011 00:06
będę musiała spróbować
AGNIESZKA144 22.07.2011 18:14
muszę spróbować
jogobella23 03.04.2011 09:24
super
Teresa19 20.02.2011 07:48
Jeszcze takich nie robiłam.
basia70 20.01.2011 11:28
mój mąż je uwielbia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak